Heti jó tanács: gyermekkorunk játéka, de valójában nagyon hasznos gyógynövény

Heti jó tanács: gyermekkorunk játéka, de valójában nagyon hasznos gyógynövény

Heti jó tanács a testnek és a léleknek

 

Lásd meg ebben a gyógynövényben is a lehetőségeket

 

Gyermekkorodban te is készítettél a pásztortáska leveleiből csörgőt? A pásztortáska, vagy más néven pap erszénye, gezemice vagy libazsázsa nem csak gyermekek játékszerének kiváló. A hazánkban is honos gyógynövény sok „hétköznapi” problémát segít áthidalni, megelőzni. Elsősorban azokat, amelyek az asztrológia szimbólumrendszerében a Szaturnusz – Holdhoz köthetők. Melyek lehetnek ezek? Segíthet a menses problémákban, a női területek gyulladásaiban, vérzés csillapításban, de az erek tekintetében is hasznosnak bizonyul.

Mivel éppen ebben az időszakban, április – június között gyűjthető a felső virágos-leveles hajtása, ezért ne menj el mellette, ha találkozol vele. Legfeljebb 30 cm-es daraboknál célszerű megállnod és összegyűjtened.

Teaként megelőzésre, vérnyomásproblémák kiegyenlítésére, tinktúraként pedig fájó vénák, izomfájdalmak esetén is tökéletesen alkalmazható (külső bedörzsölésre). 

A tea elkészítése: 1 púpozott teáskanál füvet egy liter forró vízzel önts le, majd hagyd állni néhány percig. Szűrd le és fogyaszthatod. Ne feledd, minden gyógyteába célszerű néhány csepp olajat tenned, hogy a hatóanyagokkal a szervezeted könnyebben tudjon azonosulni.

Tinktúra készítése: annyi frissen szedett növényt virágával, szárával, levelével együtt darabolj apróra, amennyi egy befőttes üvegbe lazán elfér. Ezt követően önts rá vodkát vagy gyógyszertári alkoholt, és két hétig az udvaron, teraszon napos helyen vagy a házban meleg helyiségben érleld. Ablakba is teheted, ahol éri a nap. Időnként célszerű az üveget megrázni, hogy minél jobban kioldódjanak a gyógynövény hatóanyagai. Két hét után szűrd le és sötét üvegbe áttöltve tárold.
A tinktúrát külső bedörzsölésre alkalmazd, fájó vénák vagy esetleg izomfájdalmak esetén. Önts egy kicsit a tenyeredbe, majd dörzsöld be a fájó területet vele.

A pásztortáska forrázatból ülőfürdőt is lehet alkalmazni, amennyiben aranyér panaszokat vagy nőgyógyászati problémákat szeretnél vele enyhíteni.

A szoptató kismama fájó, gyulladt melleire dunsztkötésben célszerű a gyógynövényt alkalmazni. Ezt úgy tudja megtenni, hogy két nagy maréknyi aprított növényt egy szitába tesz, amelyet vízgőz fölött kissé megpárol, majd egy száraz ruhába téve, melegen a fájó mellekre helyezi. 

Fontos tudni, hogy nem maga a növény oldja meg a problémát, mindössze segíti a megoldást, hiszen testi tüneteket enyhít, amíg a lélek is megtalálja a gyógyírt az adott területen történő élethelyzet változtatásra. A Szaturnusz – Hold lelki problémáinak hátterében a befogadás, anyaság, alárendelődés, nőiség megélésének problematikája is állhat, ezért célszerű saját életedben az érzelmi jellegű kapcsolódásokat átgondolni, hogy megtalálhasd a probléma lelki gyökerét, és eljuss a megoldáshoz. 

Szeretnél még többet tudni a saját képletedben megjelenő szimbólumokról, azok összefüggéseiről  vagy a lelki problémáid megoldásairól? Ne szalaszd el a lehetőséget, kérj személyes elemzést.

Megosztom a cikket a Facebook-on

Heti jó tanács: torokfájás vagy menstruációs görcs? – használd ezt a növényt

Heti jó tanács a testnek és a léleknek   Lásd meg ebben az illatos gyógy- és fűszernövényben a lehetőségeket   A kakukkfű hazánkban is honos, könnyen hozzáférhető gyógy - és fűszernövény. Talán fűszerként elterjedtebb, viszont gyógyító hatásait az ősz derekán kiemelten célszerű előtérbe helyeznünk. A kakukkfű az asztrológiában a Merkúr és a Vénusz szimbólumcsoportjaihoz sorolható. ... Olvass továbbHeti jó tanács: torokfájás vagy menstruációs görcs? – használd ezt a növényt

Close