Rólam

 

Mióta az eszemet tudom, foglalkoztatott a lélek és maga az Ember. Kerestem a tudatalatti és a tudat rejtelmeit, de nem találtam meg a módját, miként láthatnék rá ezek rendszer-elvűségére. Édesanyám által előbb az egészségügyi témájú és a természetes gyógymódokat bemutató könyvek kerültek a kezembe, majd később a spiritualitással és az ezoterikus filozófiával foglalkozó írások. Hozzátéve a pszichológiát, ezek segítségével kitágult látásmódom, de mégsem éreztem igazán elégedettséget, mert válaszokat és megoldásokat valójában nem találtam arra, amit kerestem. A könyvek nagy része nem is adott konkrét válaszokat a “miért” kérdéseimre. Már majdnem föladtam, hogy megtaláljam azt a tudományt vagy életszemléletet, ami megmutatja azt az egység szemléletet, amely a tudat és a tudatalatti együttes működése által megmagyarázza, alátámasztja sorsunk működését, amikor egy vasárnap délután anyukám a kezembe adott két művet – mondván – tudja, hogy ez érdekelni fog. Ezek a következők voltak: A sors, mint esély (Thorwald Dethlefsen) és az Amint fent, úgy lent (Alan Oken). Tizenhat évvel ezelőtt, e könyvek indítottak el azon az úton, melyen jelenleg is járok.

„A sors ugyanis nem véletlenek sorozata, nem csapás, ami ellen küzdenünk kell. A sors: esély. Esély az emberi teljesség és tökéletesség megvalósítására. Ezért sorsunkat meg kell tanulnunk megismerni és megérteni (részlet a Thorwald Dethlefsen: Sors, mint esély című könyvből).”

Az asztrológia tanát és hitrendszerét 2001-ben, Takács Tibor tanítványaként sajátítottam el, aki tökéletesen átlátható rendszert ismertetett meg velem, amit – utólag látva – már tiniként is kerestem. 2005-ben kaptam meg asztrológusi diplomámat. A lélek és az emberi sorsban rejlő megoldások keresésével és kutatásával azóta is folyamatosan foglalkozom.  

 

Balogh Beáta

asztrológus 

(2017. Ikrek havában)