Tudod-e hogy hajad mit árul el rólad?

Tudod-e hogy hajad mit árul el rólad?

Tudtad, hogy a hajviseletünk nagyon sok információval szolgál az akaratunkra, erőnkre és egónk érvényesítésére nézve? A haj a Mars szimbólumát jeleníti meg, amely többek között akaratunk, vágyaink kifejezője. Hosszú, vagy rövid, összefogott, vagy szétengedett, oldalra fésült, frufrus, festett vagy eredeti színű, mind meg fogják mutatni, hogy az akaratunkhoz hogyan és miként viszonyulunk, mit képviselünk jelen pillanatban egónk által.

Nézzük előbb a hajszíneket (elsőként az eredeti hajszínt):

A hajszínek hozzá kapcsolhatók egy-egy őselemhez. A szőke haj a levegő szimbóluma, a vörös a tűzé, a barna a vízé, a fekete a földé. Ha valakinek eredetileg szőke a haja, ő elsősorban kapcsolatokra törekszik, ha barna, akkor érzelmileg azonosul az akaratával, ha vörös, akkor az a célorientáltságot jelképezi, tehát a szülött célokat akar, a fekete pedig az anyaghoz kötöttséget, azaz a személy állandóságot, stabilitást akar. Ez mindössze egy alap-megközelítés, amely ösztönösen bennünk él. Ez akkor lesz igazán érdekes, amikor a hajszín megváltozik, vagyis befesteti a haját valaki.

Festett hajszínek:

Ha valaki átfesteti haját, azzal azt akarja megmutatni, hogy jelenlegi élethelyzetében milyennek szeretné, hogy lássák őt mások. Tehát, ha festve van a haj, az nem az alapszemélyiséget hordozza, hanem azt, amit a festett szín képvisel. Mindenképp olyannak akarja láttatni magát.

Ha valakinek barna az alap hajszíne, és szőkére festeti át, ez azt jelenti, hogy ő most nem érzelmeket akar megélni ebben az időszakban, hanem sokkal inkább kapcsolatokra törekszik. Például nem a szerelem és a család lesz a fontos, hanem az ismerkedés, barátok, kommunikáció, munkahelyi kapcsolatok, és így tovább.
Ha vörös hajszínt választ, akkor azzal azt jelképezi, hogy csak az kerülhet vele kapcsolatba, aki a céljait elfogadja. Ha feketére festeti hajkoronáját, azzal azt mondja el, hogy állandóságot, stabilitást, anyagi szintű megnyilvánulásokat akar ebben az életszakaszban.

Hajviselési módok:

A hosszú haj nők esetében a csábítás eszközeként is szolgál. Minél hosszabb a haj, annál inkább erősödhet ennek igénye. Ezért akinek hosszú a haja és azt leengedve hordja (összefogva már mást jelképez, lásd alább), ő élethelyzettől függően vágyhat szerelemre, vagy épp csábítani szeretne, de azt is jelezheti, hogy érzelmeket akar adni. Ha az illetőnek van párja, akkor felé irányulhat ez a kifejező szándék, ha nincs, akkor erősen vágyhat egy társra az illető.

A lófarokba kötött frizura az akarat célzott alárendelődését szimbolizálja, például azt is jelentheti, hogy foglalt az illető.

A hajráffal, hajpánttal „kordában tartott” frizura az alárendelődést, akaratról való lemondást szimbolizálja.

A rövidre vágott haj azt jelképezi, hogy sok erő van jelen viselőjében, ezért azt akarja, hogy az ő akarata érvényesüljön, ő hozhasson döntéseket. Élethelyzetéből adódóan úgy látja, hogy erejét meg kell mutatnia, mert jelen helyzetben fontos az önérvényesítés. Minél rövidebb a haj, annál erősebb ez az igény. (rövid haj = amikor már nem lehet az egész hajkoronát lófarokba kötni). Érdemes azonban arra figyelni, hogy a nagyon rövid haj esetében a nőiesség elveszhet.

Választék:

Ha valaki frufrut vágat, szimbolizálja, hogy akaratával képes másokat segíteni az által, hogy saját akaratát korlátozza.

Akinek teljesen kilátszik a homloka, mert föltűzi elöl a frufru részt vagy nincs frufruja, ő nem akarja az akaratát, egóját korlátozni.

Akinek középen van elválasztva a frizurája, akaratával meg akar felelni másoknak, de csak akkor, ha ő ezt így szeretné, és nem mások mondják azt meg.

A jobb oldalra elválasztott haj (baloldalon van a választék vonala és jobbra van fésülve a nagyobb hajtömeg) azt mutatja, hogy az illető az akaratát képes másoknak alárendelni.

A baloldalra fésült haj (jobb oldalon van a választék vonala) azt jelképezi, hogy az egyén nem akarja alárendelni akaratát. Ha mégis, akkor át fogja fésülni a haját.

Látható, hogy hajviseletünk és annak színe rendre az aktuális élethelyzetünkhöz igazodik. Amiben élünk, vagy amire vágyunk, annak megfelelően fogjuk hordani a frizuránkat. Ne feledj (minősítések nélkül!) vizsgálódni a környezetedben, hogy ez által tapasztalhass!
„Tanuld vissza” a szimbolikus nyelvrendszert, hozd elő a tudatalattidból az „elfeledett nyelvet”! Az Alapozó Online Tréningen egyebek mellett ilyen tudást is szerezhetsz!

Szólj hozzá!

Magas vérnyomás

Tudod-e, ha esetlegesen fellépő magas vérnyomást szeretnél csillapítani, akkor a lecsukott jobb szemedet célszerű körkörös mozdulatokkal lazán masszírozni legalább 5 percen keresztül? A szemmasszázs a kibillent vérnyomás problémát segít harmonizálni néhány órára. Nem helyettesíti az orvosi kezelést vagy a teljes életmód és élethelyzet váltást, de hasznos lehet, ha tudod, mert időszakosan nagy segítség lehet.

Close