Szerelem és szexualitás

Szerelem és szexualitás

A szerelem az élet nagy ajándéka, hiszen nem adatik meg túlságosan sokszor életünk során. Ezért amikor megjelenik, azt tanácsolom, érdemes átélni, megélni – még akkor is – ha végül a két ember sorsa nem fonódik össze. Miért? Mert a szerelem út a változások, vagyis egy másmilyen élethelyzet megélése felé. Ez az út természetesen számtalan lehet, melyeket egy születési képletből föl lehet tárni. Amikor tiszta érzéseink föllángolnak, mintha puha selyem ölelné lelkünket körbe. A gravitációnak kis híján ellenállva, könnyűnek érezzük magunkat, mindent szebbnek, színesebbnek látunk. Elfogadóbbá válunk másokkal szemben, mert egyszerűen „szívünk ragyogó aranyba burkolózik”, nyíltabbak leszünk, kevésbé félünk és végtelen szeretetet, boldogságot, szabadságot  érzünk. Ezt a boldogságos állapotot elsőként párunk felé közvetítjük. Észre sem vesszük, hogy a személye fontosabbá válik önmagunktól, mert csak adni és adni szeretnénk érzéseket, odafigyelést, törődést. Úgy érezzük, párunkkal összeolvadva tudjuk a teljességet megélni. Az igazán szerelmes emberből tágabb környezete is „kap”, hiszen „sugározza” állapotát. Kijelenthetjük, hogy a szerelmet a másik ember elfogadására kaptuk. A Sors (Isten) végtelen bölcsességével azért (is) ajándékozta nekünk, hogy legalább ebben az időszakban engedjük el minősítéseinket, viszonyításainkat. Ez jó esetben működik is, párunkat elfogadva, együtt tovább tudunk lépni a közös célok megvalósítása felé, majd a szerelem észrevétlenül átalakul tiszta, őszinte szeretetté, megbecsüléssé. Amikor azonban a viszonyítás és minősítés megjelennek, azonnal kialszik a szerelem lángja, és fontos szerepét nem tudja betölteni. Az ember folyamatosan viszonyítások és minősítések között él, amit sok esetben nélkülözhetetlennek gondol. Ez azonban gyakran tévútra vezet (részletesebben olvashatsz erről a Földtől az Ég felé című könyvben). Letérít a szerelem útjáról is, amely ez által nem tud kiteljesedni, azaz eljuttatni egy új élethelyzet megvalósulása felé. Többnyire három okból jelenik meg a minősítés:
1.) nem szerelmes az illető, tévesen értékeli érzéseit
2.) szerelmes, de olyan életszakaszban van, amikor valamit el kell veszítenie és ez többek között a szerelmi kapcsolat is lehet 
3.) amikor túl hosszúra nyújtja a pár a szerelmi szakaszt tovább lépés nélkül

Tehát, amikor azt veszed észre, hogy párodban többnyire a hibákat véled fölfedezni, a pozitív oldalát már kevésbé látod, sőt viszonyítod őt az előző kapcsolataidhoz vagy másokhoz, akkor a szerelem nem, vagy már nem képezi alapját a kapcsolatotoknak. Ebben az időszakban, ha jön egy élethelyzet változás, ami új megvilágításba helyezi a kapcsolatot, még tovább vihető. Ilyen lehet például, ha összeköltözik a pár, házasságot köt, családot alapít, közösen teremtenek valamit és így tovább. Ha azonban a közös megvalósítás elmarad, a kapcsolat nehezen maradhat életben.
A szerelem bármely életszakaszban érkezhet életünkbe. Természetesen más alapokra helyeződik fiatalon, mint érettebb korban, de átélése nincs kizárva semmilyen időben. Érzéseink kortalanok.
Célszerű tudatosítanunk, hogy életünk érzés és átélés centrikus, hiszen minden eseményhez, történéshez társítjuk szubjektív érzéseinket, amely alapján boldognak vagy boldogtalannak érezhetjük magunkat. Ebből adódik, hogy ugyanazt a történést másként értékeljük. Például ha egy házaspárhoz oda költözik az egyikük édesanyja, azt az egyik jónak, a másik lehetséges, hogy mindössze szükségszerűnek érezheti. Ez egyben azt is feltételezi, hogy nem az a fontos, hogy mi történik velünk, hanem az, hogy a történésekkel mit élünk át. A beteljesült szerelem által többnyire pozitív érzéseket élünk meg, amely könnyedén átlendíthet a kapcsolat céljainak kijelölése, majd létrehozása felé.

Az asztrológiában 3 életterület (3 ház) van, amely a szerelemhez kapcsolható. Ezek minden embernél az 5, 8, 11-es házak.

Az 5. ház a vágyak háza. Ez a terület jelképezi, hogy milyen jellegűek a vágyaink, azaz mennyire tudja valaki szerelmes érzéseit megmutatni. Van, aki nagyon lángoló, szenvedélyes tud lenni, de olyan embert is ismerünk, aki kevésbé képes érzéseit kimutatni. Ezt részletesen jelezni fogja az adott életterület.

A 11-es ház a pár vágyéletét szimbolizálja. Ez a terület szemben áll az 5. házzal, ezért célszerű tudatosan harmóniába hozni a saját vágyainkkal. Ezt hogyan tudjuk megtenni? Amikor tisztában vagyunk azzal, hogy a párunk mire vágyik és oda figyelünk arra, hogy annak megvalósulását segítsük akkor kevésbé fogjuk látni párunk hibáit. Ehhez azonban az szükséges, hogy áldozzunk az ő boldogságáért. A szemben lévő elvek azt jelképezik, hogyha nem helyezzük előtérbe párunk vágyait, könnyen előjöhet, hogy észrevesszük a hibáit. Ha fölvetődne az a kérdés benned, hogy akkor a saját vágyaidat ki fogja megvalósítani, akkor érdemes oda figyelned a kapcsolatodra és ha lehet tegyél érte amíg nem késő, mert vélhetően meginogni látszik a szerelem. Ugyanis párunknak is hasonlóképp az lesz a dolga, hogy vágyainkat megvalósítsa. Ez a szerelem kezdeti szakaszában általában nem szokott problémákat okozni. Azt azonban érdemes tudni, hogy minden ember kizárólag olyan módon képes magából adni – azaz párja vágyait támogatni – amilyen személyiségjegyekkel rendelkezik ehhez. Ettől függ, hogy ki mennyire lesz odaadó, szeretetét kimutató, romantikus, célorientált, lojális, és így tovább. Amennyiben ez nem egyezne meg a kapó fél elvárásaival, az nem jelenti azt, hogy az illető nem szerelmes. Sokkal inkább azt kell elfogadni, hogy a másik úgy szeret, ahogyan személyiségéből adódóan tud.

A 8. ház a szexualitás háza, itt jelenik meg az orgazmus készség is. A két ember vágyéletének egyik alapja, a testi örömök átélése természetes lesz, hiszen a testi – lelki egyensúly és harmónia ebből táplálkozhat. Sorsunk szempontjából a szexualitást azért kaptuk, hogy azáltal eljusson valahová kapcsolatunk. Ez minden párnál másmilyen módon jelenik meg. Ha valakinek ezen a területen problémái vannak, azt képlete megmutatja, melyekre a megoldásokat is megtalálhatjuk. Például: előfordulhat, hogy egy párnál addig működik harmonikusan a szexualitás, amíg saját szabadságukat megőrzik, azaz nem házasodnak össze.

Elárulok egy elemzéssel kapcsolatos titkot: a kapcsolatokat mindig azon a területen billentheti meg a Sors, amelyik terület a szülöttnek a legfontosabb. Ez kiderül a képletből, de vélhetően Te magad is tudni fogod. Ha neked a szexualitás lesz a fontos, ide hozza a felkérdezéseket (felkérdezés = váratlan helyzet, probléma, melyet meg kell tudni oldani), ha az anyagiak fontosak, akkor oda hoz megoldandó problémákat, de ha a család a fontos, akkor oda. Párkapcsolatban élve ez akkor jöhet igazán elő, amikor a tudatodban megjelenik az, hogy valaminek a megélése annyira fontos számodra, hogy azt gondolod, amennyiben az nem működik, a kapcsolatod sem lesz működőképes. A mai társadalom vágy-orientált, ezért a pénz, mint a vágyak megteremtésének egyik eszköze és a szexualitás, mint az ösztönök megélésének egyik módja lesz az a két terület, melyet a mai ember általában fontosnak tart. Egyszerű „dolga” van a Sorsnak akkor, amikor két ember élete nem vihető tovább, mert rátették saját boldogságukat e területek egyikére. A két fentebb említett problémából egyet is „elég” meghoznia, és többnyire véget is ér a kapcsolat. Ezért (is) érnek véget ma nagyon gyorsan kapcsolatok az anyagiak megbillenésekor illetve megcsalást követően.

Ha tartasz az efféle helyzetektől, megoldás lehet, ha saját életed és sorsod mozgatórugóit tisztán látod és tudatosítod, amelyre egy radix elemzésnél illetve párkapcsolati analízis (szinasztria) során megkaphatod a válaszokat.

“Szerelem és szexualitás” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Elolvastam amit írtál, de nem értek vele egyet. Igazán nem is értem miért degradálod le a szerelmet? Ami elmúlik az nem is volt igaz szerelem. Szerintem az ember igazából csak egyszer lehet szerelmes. A többi valami más, az igazi pótszere. Manapság, habár régebben is valamiféle megalkuvás volt abban, hogy az igaz szerelem nem lehet az enyém. Sokan a vágyat azonosítják a szerelemmel. Ha szeretsz nem a testeddel, az eszeddel kell ezt tenni, hanem a lelkeddel. Na ez ami hiányzik az emberekből! Valahonnan menekülés, félelem, haszonszerzés és más okok miatt akadnak össze emberpárok, akik azt hazudják magunknak, hogy szerelemből házasodtak, vagy vannak együtt. De vajon tényleg együtt vannak vagy egymás mellett élnek valami más után vágyakozva? A véleményem alapján csak egymás mellett élnek, mert egyedül ciki. Ha együtt élnének nem lenne ennyi válás, szakítás. De ezek a párok tudnak e beszélni egymás lelkéhez? Megtudják e érinteni egymás lelkét? Érzik e egymást szavak nélkül? Merik e a másik hibáját elmondani? Mert el kell mondani, mert ki más feladata ha nem a szerelmemnek, hogy segítsen a hibáim javításán? A gond, hogy nincs példa, mert már nagyon rég vagy soha az emberek nem szerelemből házasodtak, élnek egymás mellett. Nem egyenrangú társak szövetsége, hanem van az uralkodó férj, és a kiszolgáltatott nő. A társadalmunk változott, de változott e a beidegződés? Nagyon ritka az egyenrangú társak házassága. Nincs dacszövetség a pároknál, ami kizárná a szülők, haverok, kollégák ártó közbe avatkozását. Van a megfelelni vágyás mindenkinek, csak a párombak nem. Pedig egy megengedett megfelelési kényszernek kellene lenni, a társamnak!!!

Szólj hozzá!

4 – 4 archetípus a párkapcsolatokban

A 4 – 4 archetípusból melyiket találod meg a párodban és magadban? Mindenkinek fontos, hogy olyan párkapcsolatban élhessen, amelyben boldog lehet, stabilitást, illetve biztonságot érezhet. Talán benned is felmerült már a kérdés, hogy: vajon mi lehet egy jó párkapcsolat alapja? Régen volt egy hagyományos elv a házasságokat tekintve, miszerint összehasonlították a nő és a férfi ... Olvass tovább4 – 4 archetípus a párkapcsolatokban

Close