Tanácsadás cégnek és munkavállalónak

A megfelelő pozícióra történő alkalmazott kiválasztása gyakran okozhat nehézségeket, mert nagyon sok rejtett probléma merülhet föl akár az alkalmazott, akár a munkaadó részéről, amely leginkább csak akkor derül ki, amikor már szerződtek egymással a felek. A munkaadó célja, hogy olyan beosztottat találjon, akinek személyisége és jelenlegi élethelyzete tökéletesen támogatja a betöltendő pozíció elvégzését. A munkavállaló célja, hogy feladatköre örömmel töltse el és megbecsülést éljen meg. Ennek a két életszemléletnek érdemes találkoznia ahhoz, hogy a munkáltató és a munkavállaló együttműködése és kapcsolata harmonikus legyen. Ha cégvezetőként vagy vállalkozóként a munkavállalóiddal Te is kerültél már kellemetlen helyzetbe  – amire kezdetben nem számítottál – ezért szívesen vennél igénybe objektív látásmódot és racionális tanácsokat a munkavállaló munkába állása előtt, örömmel segítek. Amennyiben már dolgozó alkalmazottal kapcsolatban szeretnél tanácsokat kérni – például a tekintetben, hogy milyen változtatási lehetőségek adottak a hatékony munkavégzés érdekében – arra is lehetőséged van. Ha leendő munkavállalóként vagy új pozícióba kerülve olvasod-e sorokat és úgy érzed, szükséged van külső látásmódra, az nem lehet véletlen.

Mire van szükség ehhez a tanácsadási formához ?

Mindkét fél beleegyezésére és személyes vagy online jelenlétére.

Mi a konzultáció menete?

Ti ketten megbeszélitek, hogy szeretnétek a “Tanácsadás cégnek és munkavállalónak” elemzési formát kérni. Egymás vagy a Cég nevére történő hivatkozással jelentkeztek nálam email-en a KAPCSOLAT menüpont segítségével. Kitöltitek a születési idő pontosításához szükséges adatlapot, melyet a jelentkezés után mindkettőtöknek elküldök. Elkészítem a képleteket, majd megbeszélünk egy időpontot a személyes találkozásra vagy online – három fős – konzultációra. A tanácsadáson kizárólag azokról a fontos kérdésekről beszélgetünk, amelyek az állás betöltésével és elfogadásával kapcsolatban mindkettőtöket érintenek. Minden lehetséges megoldást és tudnivalót megosztok veletek, amely együttműködéseteket segíti. Nem csak személyiségelemzést, hanem kettőtök sorsfeladatát és ennél fogva sorshelyzeteit is megvizsgálva egy átfogó elemzést nyújtok nektek. A tanácsadás szigorúan a tárgyra tér ki, a másik fél jelenlétében magánéletet vagy más életterületeket érintő kérdésekre nem válaszolok. Amennyiben teljes körű elemzést is szeretnél kérni, arra egy másik konzultációs időpontot szükséges igényelned.

Döntéseket semmilyen kérdésben nem hozok helyettetek, azt nektek szükséges fölvállalni.

A tanácsadás ideje: 90 perc

Díja: 21.000 Ft. (együttesen)

Ha cégvezetőként több alkalmazottal kapcsolatban szeretnél tanácsadást igényelni, írd azt meg nekem, a KAPCSOLAT menüponton keresztül és megbeszéljük a részleteket. A “Tanácsadás Cégnek és munkavállaló csoportjának” elemzési formát ez esetben is az alkalmazottak beleegyezésével és közreműködésével vállalom, amelynek árkalkulációja egyéni díjszabás alapján történik.