Minden adott. Miért nem esek teherbe?

Minden adott. Miért nem esek teherbe?

Asztrológusként gyakran találkozom ezzel a kérdéssel:

“Minden körülmény adott ahhoz, hogy gyermekünk lehessen, mégsem érkezik. Miért?”

Vizsgáljuk meg egy valós történeten keresztül ezt a témát, melyet a Földtől az Ég felé című könyvemben találsz.

Az asztrológiai tanácsadásban gyakran az a legnehezebb, hogy a tanácsot kérő olyan megoldásokat szeretne, amely a tudatában megjelenő vágyakkal, eszmékkel mindenképp racionálisan összeegyeztethető.

Például, valaki azt a kérdést teszi föl, hogy milyen úton lehetne gyermeke? Ha a válaszok olyanok, amelyek hasonlatosak az ő racionális elvárásaival, jövőképével, vágyaival, akkor elfogadja azokat. Ha tradicionális neveltetést kapott és a mintát nem tagadja, hinni fog a hagyományos megoldásokban. Ha azt a tanácsot kapja, hogy előbb menjen férjhez, mert nála a gyermekáldás leginkább házasságban érkezhet, akkor ezt megoldásként el fogja tudni fogadni. Ezért már nem is az lesz a kérdés, hogy hogyan, hanem mikor érkezzen a gyermek.
Ha a sorsfeladata mégis a házasságon kívüli gyermekáldást részesíti előnyben, a szülöttet mintái is efelé terelik, de a vágyaiban a hagyományos családi szerepek vannak jelen, akkor a tudat erre tagadással fog reagálni, mert azt gondolja, ez számára nem logikus. Mint ahogyan ez Bernadett életében is körvonalazódott.

Néhány nappal a házasságkötése előtt találkoztunk először. Már kislányként elhatározta, szerelemből megy férjhez, majd legalább két gyermekkel aranyozzák be házasságukat. Sorsfeladata szerint a gyermekáldás támogatva van, de elsősorban független, szabad módon, ezért a Sors nem segíti a hagyományos családot. Ha gyermeket szeretne, azt célszerű házasságon kívül vállalnia. Meghallgatta a tanácsot, de azonnal hárított. Érthető okból. Hiszen ha elhiszi, amit hall, az a tudatában megjelenő elvekkel ellentétes. Ahhoz, hogy higgyen saját sorsában, le kell vetkőznie előítéleteit, saját meggyőződéseit. Ha nem hiszi, hogy az életében ez a járható út, majd mégis ellentétes módon cselekszik, akkor megélésként a tapasztalást választja. Ez esetben rosszul fogja magát érezni. A házasságot követően igyekezett elfelejteni, hogy mi is a feladata és annak útja. Elindult a gyermektervezés időszaka. Hónapok teltek el, az utód azonban nem érkezett meg. Elhatározta, még jobban fog küzdeni. Bevetette az összes általa ismert és olvasott alternatív technikát, figyelt az étkezésére, megvette a legújabb természetes alapanyagokból készült szereket és meghatározott időben éltek házaséletet. Különböző terápiákra, masszázsokra kezdett járni, hogy ezzel is növelje a fogantatás esélyét. Fölhalmozott egy könyvespolcnyi szakirodalmat a témában. Férje mindenben partnere volt, a gyermekáldás mégis váratott magára. Ezekkel a tettekkel valójában saját sorsa ellen harcolt.
Ha ezen a ponton elhiszi, hogy az anyaság felé mi a helyes irányú útja, akkor kevésbé érik csalódások. A Sors ugyanis segítségképp fölajánlott nekik egy lehetőséget. Bernadett párja Tamás, olyan szakmával rendelkezik, amely nagyon keresett nem csak Magyarországon, hanem külföldön is. Unokatestvére is ezen a területen dolgozik egy külföldi cégnél, ahol megüresedett egy állás. Tamás a telefonos hír hallatán örült a nagyszerű lehetőségnek, mert úgy gondolta, ha családot alapítanak, jól jön a többszörösen megfizetett szakmunkából származó fizetés. Feleségét nem szívesen hagyta volna itthon, de érezte, hogy ez a döntés, még ha fájó hiányérzetettel is jár, sorsukra nézve pozitív lehetne. Gondolatban azonnal igent mondott. Bernadett viszont a hírre ellenkező módon reagált. Még azon a héten sikerült férjét lebeszélnie a munka elvállalásáról. Nem akart szembesülni azzal, hogy az életében a gyermek megteremtésének íratlan szabályai vannak, melyet a Sors mindenképp be szeretne tartatni velük. A külföldi lehetőségben nem ismerte föl a támogatást, pedig a legkevesebb sérüléssel jöhetett volna létre a szabad élethelyzetben létrejövő anyaság. Ha elengedte volna férjét, azzal lemondott volna a gyermek tervezésének irányításáról is, a Sorsra bízhatta volna, hogy hogyan és mikor jöjjön az utód. A segítséggel nem éltek, ezért „nehezítésnek” szükséges létrejönnie ahhoz, hogy eljuttassa Bernadettet a számára megfelelő élethelyzetbe, mellyel a gyermekáldás támogatva van, de a házassága már kevésbé. Ha az ego létre akar hozni valamit és mindent annak rendel alá, akkor nem fogja tudni elfogadni azokat az eseményeket, melynek irányításában nem vesz részt, mert azt ellentétesnek érzi, és passzivitást kell megélnie. A történéseket azért kapja majd, hogy elhiggye, fölismerje, hogy amit a Sors hoz, az érte van. Az idő haladtával teljes egészében a gyermek tervezése lett a központi téma. Kizárólag erről volt hajlandó beszélgetni férjével és környezetével.
Szomorú és megviselt volt, amikor újra találkoztunk. Bíztattam, hogy élethelyzet változásként még élhető lehet, ha mégis keresnek a férjének külföldi munkát. Más megoldás egyelőre nehezen megélhető, hiszen a gyermek érkezésének lehetőségét ő maga zárta ki. Amikor a házassággal párjának igent mondott, a gyermekre nemet. Érdemes végre fölismernie, hogy esetében nem működhet együtt a kettő. Egyértelműen hárított. Nem volt hajlandó együttműködni a Sorssal, ezért ha megmarad a házassága, de nem születik gyermek, nem lesz boldog. Viszont azt is nehéz lesz megélnie, ha a baba megérkezik, de a párkapcsolata tönkre megy. Férjéhez és a gyermek megfoganásához továbbra is ragaszkodott és kérlelt, találjunk ki valamit, hogy mindkettő meglegyen. Racionálisan még mindig úgy gondolta, hogy boldogsága érdekében, csak erősebben kell tennie azért, ami jelenleg nincs meg. Alapvető probléma volt, hogy továbbra sem akarta elhinni sorsfeladata létezését és azt gondolta, mindent irányíthat.
Hamarosan eljutott az orvosi segítségig. Ezzel „megerőszakolta saját sorsát.” A gyermek második próbálkozásra megfogant, de mielőtt megszületett volna, a férje elhagyta. Boldoggá szerette volna tenni kedvesét, ezért elfojtotta valódi véleményét, miszerint érezte, ha továbbra is meg szeretne felelni párjának, kettejükre nézve ennek nem lesz jó vége. Amikor a gyermek megfogant, annak rendkívül örült, de feleségével ebben a helyzetben már nem volt képes együtt élni. Tamás szerint Bernadettet csak a cél vezérelte és őt eszköznek tekintette ehhez, kapcsolatukkal azonban valójában nem foglalkozott. Ebben az időszakban ismerkedett meg kollégája húgával, akibe beleszeretett.
Bernadettnek saját férje segítette sorsa megélését. Elváltak, de Tamás aktívan részt vesz gyermekük nevelésében. Bernadett néhány hónap elteltével egy osztálytalálkozón közelebb került egykori gimnazista társához, akivel hamar egymásba szerettek. A Sors azonban bebiztosította a kapcsolatot, mert a férfi már évek óta külföldön dolgozik, meghatározott időnként jár haza és nem tervezi a változtatást. Ennek köszönhetően Bernadett, sorsának megfelelő élethelyzetbe került. Elmondása szerint boldog. Tervei között szerepel, hogy második gyermeket is vállal, de párját nem akadályozza munkája megélésében. Mire azonban eddig elért, rengeteg csalódást és fájdalmat volt kénytelen megélni. A jövőben, ha új döntéseket hoz, remélhetően figyelembe veszi saját feladatának korlátait.
Egy élethelyzetet elfogadni a tapasztalás és a tanulás útján lehetséges (lásd 2. fejezet, Szimbólumok és függőleges látásmód). Bernadett a tapasztalás útján való azonosulást választotta.
A tudatalattink mindenre tudja a helyes válaszokat. Bernadettnek is jelzett, de elnyomta azokat, nem hagyta felszínre törni. A tudatalatti megoldásait az ego vezérelte tudattal egyszerűen nem lehet előhozni, mert a tudat mindent olyanra formál, amilyen helyzetre épp vágyik. Ezért, ha olyan válaszok jönnek felszínre, amelyek a vágyakkal, meggyőződésekkel ellentétesek, hárítani fog. Ez részben annak tudható be, hogy a mai ember azt hiszi, minden rajta múlik, mindent irányíthat. Hogyan is fogadna el egy olyan helyzetet, amelynek nincs semmi reális alapja? Ezért nehéz segíteni az embereknek, mert az egonak nem tetsző helyzetek azonnal megkérdőjeleződnek. Sok esetben az első tapasztalást követően változik meg a hozzáállás, mert meggyőződéssé válik, amit addig a tudatával nem fogadott el. Ezt követően nyitható meg az út a feladat felvállalása és az ehhez nélkülözhetetlen hit irányába.

 

Amennyiben nálatok sem kopogtat a gólya, de készen állsz a probléma gyökerének feltárására, emellett a sorsfeladatodat, adottságaidat is szívesen megismernéd, szívesen állok rendelkezésedre. Várom jelentkezésed (klikk). 

 

Megosztom a cikket a Facebook-on

Amikor az ego szurkolótábort keres

Asztrológusként szinte naponta találkozom olyan problémákkal és döntésekkel, amelyek másoknak megbotránkoztatóak, borzasztóak, nevetségesek, szomorúak vagy egyenesen szörnyűek. Például van, aki zaklatott lesz, amikor válásról értesül, míg van, aki ezt ma már nem tartja olyan borzasztónak. Van, aki megbotránkozik azon, amikor egy anya a nagyszülőhöz küldi gyermekét. No nem látogatóba, hanem hogy éljen velük. Vannak, akik ... Olvass továbbAmikor az ego szurkolótábort keres

Close