Boldogságunk útvonala

Boldogságunk útvonala

A tanácsadások során gyakran találkozom „fogalombéli” eltérésekkel, melyeket a vendéggel előbb szükséges megbeszélnem ahhoz, hogy igazán megértse a sorsáról szóló közvetítést, és hogy valóban segítséget tudjak számára nyújtani. No, nem szakszavakra gondolok, hanem olyan fogalmakra, amiket a hétköznapok során is használunk, de azok jelentését sokszor a köznyelv már másként értelmezi.
Az első ilyen és legfontosabb a hit. Amikor érdeklődőm, hogy kinek mit takar ez a szó, hogy hit, nagyon sokan olyan válaszokat adnak, amely valójában nem lehet egyenlő a hittel.
Néhány példa, melyeket válaszként kaptam:
– „A hit számomra a vallás, hogy vallásom szerint hiszek Istenben. Ezért is mondtam, hogy hiszek is az asztrológiában meg nem is. Az ugye nem egy vallás?”
– „A hit nekem az, hogy van egy életem, és elhiszem, hogy vannak benne olyan dolgok, amik elkerülhetetlenek, amit Isten felügyel.
– „Hinni a templomban kell, én a szilárd meggyőződések embere vagyok. Akkor hiszem el, hogy van egy feljebbvaló vagy sors, meg karma, ha megtapasztalom, ezért vagyok most itt.” 
– „A hitet én így fogalmazom meg: teljes meggyőződéssel és bizalommal vagyok az életem, sorsom felé, és elhiszem, hogy amit teszek, az nekem jó.” 
– „Én magamban hiszek. Ennyi.”

Ez természetesen mindössze néhány meghatározás. Ahány ember, annyi féle neveltetés, annyi féle meggyőződés és gondolatmenet. Ezért is van szükség arra, hogy az emberek megismerhessék, mit takar a valódi hit. Mindenekelőtt fontos azt tisztázni, hogy a hit nem egyenlő az önbecsülés hiányával, sem az önbecsülés túlzott mértékével. Ha valódi hited van, akkor szeretned és becsülnöd kell önmagad, hiszen Isten a saját képére és hasonlatosságára teremtett Téged. Ha nem szereted magad, nem tudod elfogadni Istent sem, azaz hited sem lehet igaz hit. Ennek másik oldala: Ha önző módon csak magára figyel valaki, másokra nem, akkor sincs hite, ezt önhittségnek nevezzük. Az önszeretet annyit jelent, hogy elfogadod olyannak magad, amilyen vagy, és keresed annak lehetőségét, hogy a saját énedet, belső késztetésből fakadó szükségleteidet a saját sorsodban meg tudd élni. Ha ez sikerül, akkor a feladatodat is el tudod fogadni, és sem mártír, sem pedig önző nem leszel.
Minden ember képletében megvizsgálható, hogy mit kell átélnie. Nem az, hogy mit kell cselekednie, és hogy konkrétan mi fog történni, hanem hogy mit kell átélnie. Isten morális. Ez azt jelenti, hogy nem az a fontos, hogy konkrétan mi történik velünk, hanem az, hogy a történés által mit élünk át. Gondoljunk csak át, minden egyes velünk történt eseményt érzelmileg reagálunk le. Ha az a történés az egónkkal megegyező, azt jónak minősítjük, míg ha valami akaratunkkal, vágyainkkal ellentétesen jön létre, azt negatívnak. Ennek nyomán a történés mindig adott, a cselekvés azonban szabad. A feladat az, ami számunkra adott. Amilyen utat választunk annak megvalósítására, azon vannak az életeseményeink, élethelyzeteink, hiszen azokon keresztül juthatunk el a sorsfeladat megvalósításáig. Az akaratunk, egónk teljesen szabad kezet kap, hogy hogyan, mi alapján teszünk a sorsfeladatunkért. Ez azért van így, mert sorsfeladatunkat is mi magunk választottuk, ezért, az nem lehet ellenünk. Célszerű elfogadnunk, hogy megkaptuk adottságainkat, tehetségünket sorsfeladatunk megvalósítására, amelyek ahhoz tökéletesek lesznek. Ezzel mindössze az egó nem érthet egyet, ha nem akarja azt megvalósítani, amit saját maga választott, mert úgy véli, hogy az életet könnyebben is meg lehetne élni, miközben nem ismeri azt föl, hogy könnyebb nem lehet, ha a saját sorsa ellen dolgozik.
A hit az, amikor az egyén képes saját sorsával szemben elfogadóvá, befogadóvá válni, és ez által azonosulni tud saját feladatával, majd boldogságtudatát is megtalálja ebben. A hit egyenlő lesz az önszeretettel és az egység megélésével. Merjünk tehát hinni saját sorsunkban és adottságaink szerinti önmagunkban. Tudom, hogy nagyon nehéz feladat ez, hiszen a világ nem erről szól. A társadalomnak nem érdeke a tudatosodás, de neked lehet az érdeked! Boldogságra fel! Sorsfeladatod megismerésével megtudhatod a lehetséges útvonalakat is annak megélésére, mindemellett gyakorolhatod az önbecsülést, szeretetet, mások szeretetét, és a boldogság érzését is. Ehhez azonban egyszerűen nélkülözhetetlen a hited. Tűnj ki saját tudatosságoddal, hogy taníthass másokat is erre! 

A Földtől az Ég felé című könyvemben részletesen is olvashatsz a fentiekről. A könyvet megrendelheted itt!

 

 

Szólj hozzá!

Hogyan válhatsz életed bölcsévé?

A hétköznapok során, néhány szakterületen mindenki szerez tapasztalatokat és kamatoztatja is tudását. Ha bankárként dolgozol a pénzügyekben lettél profi, kertészként a virágok nyelvén beszélsz, tanárként a tudás átadása a területed, óvodapedagógusként jól beszélsz a kicsik nyelvén, míg ha cukrász vagy, a sütemények területén vagy jártas. Asztrológusként azonban a függőleges látásmód és a hit alapú tanok ... Olvass továbbHogyan válhatsz életed bölcsévé?

Close