Neked mi a szerencseszámod?

Neked mi a szerencseszámod?

1. rész

Bizonyára neked is van kedvenc számod! Sőt, vélhetően olyan helyzetbe is kerültél már, amikor egy számra felfigyeltél, mert rendszeresen előbukkant az életedben. Véletlen lenne? Érdemes elgondolkodni azon, ha valamivel újra és újra találkozunk, mit szeretne megmutatni nekünk. A számok is, csakúgy, mint minden más, sokkal többet mutatnak meg, ha figyelmünket összpontosítjuk, és ha megismerjük a szimbolikus nyelvrendszeren keresztüli jelentéstartalmukat. Kíváncsi vagy mit mutathat kedvenc számod?

Az asztrológiában a számokat a 7 ősbolygónak megfelelően soroljuk be, azok szimbóluma fogja majd megmutatni a számokhoz való kapcsolódást. A hét ősbolygó a Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter és a Szaturnusz. Ezek közül két bolygó: a Jupiter és a Szaturnusz sorsjelölő bolygó is egyben. Ők 2-2 számot jelképeznek, amelyeket a Neptunusszal és az Uránusszal jelenítünk meg, mert ők a Jupiter, illetve a Szaturnusz analógiás bolygói. (Analógia: hasonlóságon alapuló megegyezés) Ha kevésbé vagy jártas az asztrológiában, nem probléma, ha ezt a részt kevésbé értetted. 🙂

Nos, nézzük a számokat! A kedvenc számod ha többtagú, külön – külön olvasd el a hozzájuk kötődő jelentéstartalmakat! Ne vond össze a számokat, hogy tisztán lásd az eredeti mondanivalóikat. Ha két vagy több tagú számot nézel, mindegyik tagja jelképez számodra valamit.

Az 1-es a Nap száma:

Már kisgyermekkorunktól kezdve meghatározó szám. Ha versenyhelyzet állt elő az óvodában vagy az iskolában, mert elsők akartunk lenni valamiben, akkor a sikerélmény lehetősége erős motivációt adott. Tinédzser korban, vagy a felnőtt kor kezdetén az első csók, első szerelem, majd később az első párkapcsolat, illetve az első gyermek mind-mind meghatározták az életünket. Ennek köszönhetően az 1-es szám hordozza a központi szerep, teremtés, siker, fensőbbség, hatalom és az elsődlegesség szimbólumát. Éppen ezért a sikeres, célorientált emberek kedvelt száma. Férfias megnyilvánulásokat jelképez. Az 1999-ig született férfiak 1-el kezdődő személyi száma is ezt jelképezi. Minden ember 1 és megismételhetetlen. Az egységet is szimbolizálja, amit az emberi kapcsolatainkban másokon keresztül tudunk elérni. Fontos azt tudatosítanunk, hogy a hatalmat, fensőbbséget azért kapjuk, hogy felelősséggel használjuk, nem pedig mások elnyomására.
Ha megvannak benned a szám által mutatott vezetői képességek, felelősségérzet, teremtésvágy, becsületesség, és becsvágy, akkor könnyen a kedvenceddé válhat. Figyeld meg, hogy hol és miként van jelen az életedben. Ott válik ugyanis fontossá az általa hordozott tartalom.
Az asztrológiai szimbólumrendszerben az a nagyszerű, hogy ha szembejön Veled egy szám, akkor tudhatod, hogy az nem lehet véletlen, és tudatosíthatod magadban, hogy azon az életterületen, ahol megjelenik, hogyan tudod megélni, beiktatni az előnyeit. Ha körbeveszed magad tudatosan 1-essel, akkor is hasonló eredményre jutsz. Például, ha éppen a teremtést vagy a felelősségvállalást szeretnéd megélni a kapcsolataidban, lecserélheted a telefonszámodat (kapcsolati eszköz) egy olyanra, amelyben szerepelnek 1-esek. Ha a vállalkozásodban szeretnél sikerekkel irányítani, akkor a cégedhez tartozó miliőben fontos, hogy megjelenjen az 1-es. Például tarts 1-én megbeszélést az alkalmazottakkal, válassz olyan céges autót, aminek rendszámában az megjelenik. A számok felelősségteljes alkalmazását azonban nem kerülhetjük el.

A 2-es a Hold száma:

A 2-es szám énünk nőies, kifinomult, érzelmes oldalát jelképezi. Az 1999-ig született nőknél a személyi szám első karaktere. A befogadást, alárendelődést, érzelmek megélését, illetve a család fontosságát hangsúlyozza, erősíti. Ott bukkan fel elsőként, ahol énünk gondoskodásra vágyik, ahol az érzelmek dominálnak, ahol az otthon kerül előtérbe. Ha házszámként vagy egy családi autó rendszámában van jelen, akkor az illető életében az érzelmek és a család lesz a leghangsúlyosabb, vagy efelé igyekszik terelni a sors. Változékonyságot is közvetít, hiszen a Hold is változó formában van jelen az égbolton. Ezért érzékeny, hangulat orientált emberek kedvelt száma. A művészetekben is jelen lehet, de a hétköznapok során az alárendelt emberek száma is.
Egykori tanítóm tökéletes példájával élve: „ami nem 1, az végtelen. Ha valami osztható, az végtelenné válik, ezért a 2-es a végtelen kezdetének nevezhető.” A Nap (1-es) szimbolizálja az egységet, de a Nap számára minden Hold (2-es) a végtelenséget jelképezi. Mindegy, hány Holdja van a Napnak, a Nap akkor is Nap. Például a főnök a Nap szimbólumát képviseli, mint fensőbbség, míg az alkalmazott a Hold szimbólumát hordozza, mint alárendelt. A vezető akkor is ezt a titulust képviseli, ha egy alkalmazottja van és akkor is, ha 50 ember dolgozik neki. Ha valami osztható, attól kezdve már nem számít, hogy hány darab van belőle. Ha anyai örömök elé nézel, vagy szerelmes leszel, a 2-es szám megjelenhet az életedben akkor is, ha még tudatosan nem is tudsz róla, de lehet, hogy mindössze azt jelzi, hogy munkába állsz.

A 3-as a Jupiter száma:

A 3-as a Halak jegyéhez tartozó Jupitert jeleníti meg, melynek analógiás bolygója a Neptunusz. A 3-as számban egyfajta misztikum mindig jelen van. Kissé megfoghatatlan, nem egyszerűen irányítható, ködös szám. A titkok őrzője, az álmok, mint tudatállapot változás, illetve az álmodozás megjelenítője. A mesékben és misztikus történetekben is gyakran fölfedezhetjük épp a megfoghatatlansága miatt, mert a mesék elröpítenek minket egy álomvilágba, hiszen ez a dolguk. Te is találkozhattál már a következőkkel: 3 hegyen túl, 3 a magyar igazság, 3 kívánság, 3-szori ismétlődések, stb. A 3-as az ezotéria világát is szimbolizálja. A segítő hivatást gyakorló és a szociálisan érzékeny emberek életében gyakran megjelenhet, mert jelen van benne az önfeláldozás, lemondás szimbóluma. Emellett a szentháromságot (atya, fiú, szentlélek), illetve az ezotériában a test-lélek-szellem egységét is jelképezi.
Az érdemjegy tekintetében azonban a ködösséget, átláthatatlanságot képviseli, hiszen nem igazán lehet eldönteni, hogy hogyan teljesített a tanuló. Mert az elégségestől jobban, de nem elég jól ahhoz, hogy megdicsérhessék, ezért a sikerhez kevésbé jól, ezért a diák büntetésnek is megélheti, a 2-es osztályzattól azonban jobb, így jutalmazásnak is tekintheti. Ezért megfoghatatlan a számukra.
Aki a 3-as számot kedveli, az nem kifejezetten vezető alkat, inkább a segítő szándék, a másik emberrel való együttérzés és az álmodozás lesz az, amely a leginkább jellemzi. A szerelem is hordozza a ködöt az életünkben, ezért a szerelmeseknek pozitív töltetű ez a szám. Megjelenhet tehát olyan időszakokban, amikor álmodozásra vagy hajlamos, nem vagy döntéshelyzetben, vagy nem tudsz dönteni valamiben, de lehet, hogy segítő szakma felé lenne célszerű orientálódnod.

A 4-es a Jupiter száma: 

A 4-es a Nyilas jegyének Jupiterét jeleníti meg. Rajzolata nagyon hasonlít a 4-es számra. A 4 levelű lóhere szerencsét hoz, ismerjük mindannyian. Ki ne szeretne szerencsés lenni? A tudatunk és a lelkünk szívesen azonosul a pozitív dolgokkal. Mit nevezünk szerencsének? Ha valamiben hiszünk, vagy bízunk, és az meg is jelenik az életünkben, tehát azonosulhatunk vele, akkor szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Az ötös lottón a 4-es találat már igazán jónak számít, és az ember tudata föl is tudja fogni a nyereményösszeg mennyiségét. A 4-es szám a növekedést, kiterjedést is szimbolizálja, ezért akinél megjelenik, őt a szellemi vagy anyagi kiterjedéssel azonosultatja. Minden általunk kedvezőnek tartott fordulat az önazonosságunkat erősíti. Minél inkább bízunk magunkban, és a saját fontosságunkban, annál inkább válunk képessé arra, hogy másokat is biztatni tudjunk. Hiszen, ha valami működik az életünkben, akkor föl sem merül, hogy az később ne működne. Természetessé válik, hogy használjuk, hogy életünk részévé válik. Például, ha hiszünk Istenben, eszünkbe sem jut, hogy holnaptól ne így legyen. A sors fölkérdezheti, megingathatja a hitünket, de ha az valódi alapokon nyugszik, nem tudja senki kibillenteni. A 4-es szám ezért az önbecsülést helyesen alkalmazó, hitben, lelkesedésben bővelkedő embereknél jelenik meg. Tanítói szerepeket is feltételez, hiszen a tanítás lényege a hitelesség. Ez akkor működőképes, ha azonosulni tudunk önmagunkkal. Amikor ez a szám jelenik meg az életedben, fontos lesz, hogy magadat tudd adni. Ezért a tisztesség, becsület mutatója is, amelybe semmilyen becstelenség és felelőtlenség nem fér bele. Szerencse gyermekei azok, akik 4-esekkel vannak körülvéve. Ezért tanulj meg bánni ezzel az ajándékkal és becsüld meg mindazt, amit adni tud.

Az 5-ös a Merkúr száma:

Ez a szám az intellektuális beállítottságú emberek sajátja, hiszen a tudást, ismereteket szimbolizálja. Az emberi kapcsolatokat és a világhoz való közvetlen racionális kapcsolódást erősíti. Célja mindenképp megérteni az élet értelmét és az emberek gondolkodását. Mivel kommunikációt sugároz, ezért érdemes ebben is hasznát venned. Ha egy kis beszélgetésre vágysz, hívj föl olyan embert, akinek a telefonszámában sok az 5-ös szám. Email címben is megjelenhet, ha fontosak számodra az emberi kapcsolatok. A mozgáshoz, közlekedéshez is hasznos szám, ezért rendszámban érdemes megjeleníteni, ha az autózás nélkülözhetetlen az életedben. Gyakran jelenik meg ügyek intézésénél, de akár a kereskedelemben is, ezért kereskedelemmel foglalkozó vállalkozói email címekbe vagy telefonszámokba érdemes beletenni. Egy apának az lenne a legpozitívabb, ha legalább 5 gyermeke lenne. Hogy miért? Mert az 5. gyermek területe egyben az apa egójának területe is. Az ego kiteljesedése, a tudás átadása, a kapcsolatok fontossága az 5. gyerekkel teljesedhet ki igazán.

Folytatjuk…

Amennyiben kíváncsi vagy a cikk folytatására, vagy egyéb érdekes témákra, föliratkozásoddal nem maradsz le róla (kattints ide)! Ilyen módon írásaim iránti tetszésedet is kifejezed. Köszönöm szépen!

“Neked mi a szerencseszámod?” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá!