5 tévhit az asztrológiáról, amely még gyakran felszínre kerül

5 tévhit az asztrológiáról, amely még gyakran felszínre kerül

 

1. Tévhit: Az asztrológus meg tudja mondani, hogy mi lesz a jövőben, hiszen ez olyan, mint a jóslás

„Meg tudod mondani, lesz-e párom?”

„Meg tudod mondani, hogy lesz-e munkám?”

„Meg tudod mondani, hogy lesz-e gyerekem?”

„Meg tudod mondani, mennyi pénzem lesz?”

„Meg tudod mondani, lesz-e autóm, barátnőm, sikerül-e a műtétem, jól teljesítek-e a vizsgán, egészséges leszek-e, felépül-e a házunk, boldog leszek-e, stb.”

Az embereket kíváncsivá teszi valamilyen formában a jövő, ezért keresik annak lehetőségeit, hogy miként láthatnának bele. Az asztrológus a „jövőbe lát”, de nem olyan módon, ahogyan azt a laikusok hiszik.

Az asztrológia azt tudja megmutatni, hogy mit tegyünk azért, hogy valami történjen, létrejöjjön, megvalósulhasson, és nem azt, hogy mi fog történni az életünkben.

Az asztrológia elvei azokat az utakat képesek megmutatni, amelyeket döntéseinkkel megválasztunk akár ösztönösen, akár tudatosan. Amikor döntünk valamiben – legyen ez bármely életterület – azzal rálépünk egy útra.
Például, ha valaki megházasodik, azzal rálép egy életútra. Ezzel a döntéssel a sorsában bizonyos lehetőségeket megnyit, más lehetőségeket pedig lezárhat. Ez minden ember életében teljesen egyéni, hiszen mindenkinek más és más lehetőséget mutat például egy házasság.
Ha valaki a jövőre nézve szeretne döntéseket hozni, asztrológusként az egyéni utak feltérképezésében segíteni tudom a hozzám fordulót, de a döntés az ő kezében marad, hiszen nem az a feladatom, hogy én válasszam meg, számára mi a jó és mi nem az. A jó és a rossz egyéni viszonyulás kérdése. Ezzel elvenném a hozzám forduló személyes szabadságát, vagyis a saját döntésének lehetőségét. Minden ember egy teljesen egyedi individuum önálló és szabad akarattal, melyet tiszteletben kell tartani. Az asztrológia rendszerén keresztül az emberi életet és sorsot objektíven föl lehet térképezni.

A fenti kérdésekből is érzékelhető, hogy az emberek biztosra akarnak menni a lehető legkevesebb változtatás nélkül. Ahogyan említettem, az asztrológia azt tudja megmutatni, hogy mit tegyek, hogy valami történjen, létrejöjjön, ezért ezeket a kérdéseket az alábbi módon célszerű feltenni, mert csak ebben az esetben lehet eredményes egy asztrológiai tanácsadás:

Mit kell tennem azért, hogy legyen párom?

Mit tegyek, hogy legyem munkám?

Mit tegyek, hogy legyen gyerekem?

Mit tegyek, hogy anyagi biztonságban érezzem magam?

Amennyiben képes vagy életeden változtatni, például utakat lezárni, átalakítani azért, hogy amire vágysz, az létrejöhessen, úgy az asztrológia segítségével megtudhatod, hogy milyen egyéni útvonalakon tudod életedet felelősségteljesen, harmóniára törekedve, boldogságban megélni. Ehhez azonban kizárólag a te döntéseidre van szükség.

Ezért szükséges nélkülözhetetlen igénnyé tenni, hogy minden ember akarja azt tudatosítani, hogy milyen sorsfeladattal rendelkezik. Ha elfogadjuk azt, akkor életünk kereteit, „kapaszkodóit” is megtaláljuk. Ha ennek tudatában tekintünk saját sorsunkra, akkor felelősséggel tudjuk azt irányítani. Saját életünk javításáért és a minőségi változásáért mi tudunk tenni.

Az asztrológiának nem a történések meghatározása a feladatköre, hanem egy eredmény lehetséges elérési útjainak a megismertetése. Az, hogy mi fog történni, az egyén döntésétől és cselekvésétől függ.

 

2. Tévhit: Az év, hónap és nap alapján már mindent tudnia kell az asztrológusnak

„Nem szükséges semmi más, csak egy születési dátum és már olvasol is a képletemből, igaz?”

„Ha megmondom, hogy milyen évben, hónapban és napon születtem, akkor válaszolni tudsz bármilyen kérdésemre?”

Amennyiben tudom a születés pontos óráját és percét, a születés földrajzi helyét és az egyén jelenlegi élethelyzetét, akkor bármely életterületet meg lehet vizsgálni, ennél fogva gyakorlatilag mindenre lehet válaszokat adni, ha a kérdés nem a passzivitásról szól.

Az asztrológus a szimbólumok ismerője, ezért nagyon sok információval tudna szolgálni már akkor is, ha ránéz egy emberre, de természetesen kizárólag a már föltett kérdésekre válaszolhat, teljesen pontos születési képlet birtokában, az etikai elvek és eskütétele betartásával. Pontos születési adatok nélkül nem lehet teljességgel pontos egy asztrológiai elemzés.

 

3. Tévhit: Nem lehet mindenkinek születési horoszkópot készíteni

„Ha nem tudom a születési óra, perc adatomat, akkor nekem nem is lehet horoszkópot készíteni?”

Bárkinek lehet születési képletet készíteni. Életünkben él egy alapelv, miszerint „nincsenek véletlenek”. Ez azt jelenti, hogy életünknek van egy bizonyos egyéni ritmusa, amelyet a sorsfeladatunk keretez. Ehhez bizonyos eseményeket meg kellett élnünk születésünk pillanatától a mai napig. Amennyiben az elmúlt események jellegét és pontos idejét tudjuk, úgy ezek alapján meg lehet határozni, vissza lehet számolni a születési óra, perc adatát. Ezt születési idő korrekciónak hívjuk.

Ha valaki vagy valami adott időminőségben és helyen megszületik, arra lehet születési képletet készíteni. Ennél fogva akár egy vállalkozás születésére is el lehet készíteni egy képletet.

 

4. Tévhit: Jogom van tudni mindent a szeretteimről

„Ha megmondom a párom születési adatait, akkor elmondod nekem, hogy ő milyen és mi lesz a kapcsolatunkkal?”

Minden ember személyes döntési köre, hogy szeretne-e az asztrológia segítségével útmutatást kapni. Etikátlan lenne az engedélye és kérése nélkül bármilyen kérdéshez fölhasználni az ő képletét, ezért az ő kérése nélkül ez nem lehetséges.

 

5. Tévhit: A hírportálokon olvasott napi előrejelzések élnek ránk

„Én Ikrek vagyok. Ha elolvasom a mai horoszkópomat a kedvenc hírportálomon, annak élnie kellene rám?”

Nem igazán. A jegyekre bontott napi előrejelzéseknek sokkal inkább a szórakoztatás a céljuk és nem az egyéni útmutatás. A születési jegy mindössze egy darab ismert pont, miközben az egyéni elemzés egy adott időszakra az aktuális földrajzi helyet is figyelembe veszi, mindemellett 12 jegyből, 10 bolygóból és minimum 9 fényszögből tevődik össze. A pontos születési képletre is szükség van ahhoz, hogy egy napra vonatkozó, használható információval tudjunk szolgálni. Az újságokban fölfedezhető napi vagy heti elemzések esetén mindössze a Nap jegyhez viszonyítják az aktuális tranzit (aznap az égbolton megmutatkozó) állásokat, amely nem lehet teljes a születési képletre vetített tranzithoz képest.

Irányítottan boldog életet és eredményes döntéseket kívánok minden Olvasónak.

 

Megosztom a cikket a Facebook-on

Színek világa és az öltözködésünk

Amikor valakivel kapcsolatba kerülünk, kinézetével azonnal információkat „közöl” önmagáról a nélkül is, hogy direkt módon beszélne róla. Mindezt tudatalattink megérti, hiszen az információközlés szimbolikus formában történik. Mindannyian megjelenítjük önmagunkon az éppen aktuális lelki megnyilvánulásainkat. Ennek egyik eszköze a ruhaviseletünk. Amit fölveszünk, az aktuális lelki világunkról és megéléseinkről árulkodik, ezzel is jelezve, hogy egy adott napon ... Olvass továbbSzínek világa és az öltözködésünk

Close