Szemünk “világa”

Szemünk “világa”

Tudtad, hogy szemünk többféle módon is megközelíthető a szimbólumokat tekintve? A materiális, tapasztalható világot, vagyis a megfogható, érzékelhető anyagot látjuk, ezért Merkúr – Vénusz analógiát képvisel, de alapvetően a Nap szimbólumát is hordozza, mert a világosság, fény megmutatója, melyek szintén a Naphoz tartoznak. Ezért minden szemprobléma alapja összességében a Nap – Merkúr – Vénusz kibillent elveihez köthető. A jobb és bal szem külön vizsgálva szintén megmutat egy – egy szimbólumot, amely akkor lesz igazán fontos, ha az egyik szemen jelentkezik probléma. A férfiak esetében a jobb, míg nők esetében a bal szem a Napot képviseli, majd a férfi bal, a nő jobb szeme a Hold szimbólumával egyenlő. A szembetegségeknél nagyon fontos megjegyezni, hogy amelyik szemünkkel problémánk van, az valójában a másikra mutat rá, tehát a másik szem szimbólumára szükséges figyelnünk. Például, ha egy férfi a jobb szemére nem lát jól, amely a Nap szem, akkor jobban kell figyelnie a Hold elveire, melynek legfőbb alapelvei a család, befogadás, alárendelődés, feleség, anya. Egy nő esetében mindez fordítva jelenik meg.

Az egyik közismert szembetegség a kötőhártya gyulladás, amelynek szimbólumai a következők: kötőhártya: Vénusz – Hold, míg a gyulladás Mars. Ezért az ezzel a betegséggel találkozó embernek gondja van az érzelmekkel (Vénusz), befogadással (Hold), akarattal (Mars). Mivel a szemen mutatkozik meg a gyulladás, az megmutatja, hogy mindezt a kapcsolataiban nem tudja megélni. Kisgyermekeknél gyakran jelen van ez a betegség, amely valójában az anya megéléseinek problémáira mutat rá. Felnőttnél leginkább az alárendelődés hordozza a problémát. A Nap szemet kamillával, míg a Hold szemet vízzel érdemes borogatni, lemosni kiegészítő kezelésként, mert a kamilla Nap, a víz pedig a Hold analógiái közé sorolható.

Ha meg szeretnéd tanulni a szimbolikus látásmód gyakorlását, illetve még több problémára válaszokat kapni, akkor ne habozz, kattints ide! 

[fblike]

Szólj hozzá!

Tudtad, hogy enyhe fülpanaszaidat otthon is kezelheted? 

A hallás a világgal való kommunikációban segít, ezért a Merkúr lesz az alapanalógiája. A hallócsontokon keresztül hallunk, így a Merkúr mellett megjelenik a Szaturnusz elve is. Ezen felül a jobb fülünket a Szaturnusz szimbolizálja, bal fülünket pedig a Mars képviseli. Akkor lehet gond a jobb füllel, amikor az akaratunkat korlátozzák, míg a bal fül problémája ... Olvass továbbTudtad, hogy enyhe fülpanaszaidat otthon is kezelheted? 

Close